O prajitura ce nu lipseste de la nici o sarbatoare.
Am revenit și cu câteva poze din timpul preparării cu mențiunea ca am folosit doar 3 oua pentru blat și făină cam 22 de linguri.
Este o reteta simplă și accesibila pentru oricine.
Este prima rețetă ce am copiat-o din caietul mamei.
Tava folosita este de 30*20 cm.
Blat:
5-6 ouă, (se pot pune doar 2-3 ouă mari)
20 lg zahăr,
20 lg ulei ,
20 lg lapte,
1 linguriță bicarbonat de sodiu ,
1 lg oțet sau zeamă de lămâie
Făină cât cuprinde
Coaja de lămâie, vanilie sau esenta de rom opțional
Se amestecă toate ingredientele în ordine data pana iese un blat.
Se pune în tavă și se coace până trece testul scobitorii.
Glazura :
1/2 pachet de margarina sau unt,
1 cana apa,
1 cana zahar,
3-4 lg cacao
Se fierb pana iese un sos .
Se taie blatul in cuburi , se tăvălesc prin glazura și se dau prin nuca măcinată sau nuca de cocos sau migdale măcinate sau alune măcinate .
Gustoasă 👏👏👏👏
RăspundețiȘtergereMulțumesc
Ștergere