Cubulețe cu nuca

 Cubulete cu nuca sau Prajitura Cocos sau Prajitura Danut.

      Ce să zic, e o rețetă simplă .

         Recomand sa dublati cantitățiile pentru o tava mare.

          Găsită in caietul mamei, mătușii, caietele mamelor colegilor de facultate. 

#niciunweekendfaradulce.

Din categoria de prajituri tavalite va recomand si Prajitura Tavalită

Reteta este la noi in familie de prin 1998. 


Ingrediente:


Blat:
-150 grame zahăr
-2 ouă
-2 linguri miere de albine
-50 grame unt sau margarină 
-100 ml lapte
-250 grame făină
-o jumatate de praf de copt
-un praf de sare 
-optional 2 plicuri de zahăr vanilinant

Glazura :
-10 linguri de zahar
- 3 linguri cacao
-esență de rom
-5 linguri de lapte
-1/2 pachet de unt sau margarină 
Decor:
-100-120  grame nucă de cocos sau nucă măcinată sau fistic 

Mod de preparare :
1.Amestecam zahărul,sarea, mierea, laptele, untul si vanilia într-un castron. 


2.Se pune pe baie de aburi (apa trebuie să fiarbă și să nu atingă castronul). Se amestecă cu telul până s-a topit zaharul si miere. Lăsăm să de-a un clocot.
3. Când  a ajuns la  temperatura camerei se pune treptat cate un ou. Batem bine cu telul. 


4.Adăugăm praful de copt si amestecam bine. 



5.Adăugăm în 2-3 tranșe făina. 


6.Se pune în tava de 30*20cm tapetată cu hârtie de copt. 



7.Se coace la 180 grade Celsius pentru 25-30 de minute sau până trece testul scobitorii. Scoatem prajitura din tavă și o lăsăm să se răcească.

8. Pentru glazură:Amestecăm zahărul cu laptele, margarina și cacao.Punem pe foc, lasam pana se topeste zaharul apoi stingem focul si adaugam 1 lingurita esenta de rom. Lasam sa se raceasca putin.


9. Tăiem blatul rece în cubulețe. 



10.Trecem fiecare cubuleț prin glazură  și apoi prin nucă de cocos.





Poftă bună! 


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI