Varză murată pentru sarmale este o rețetă simplă și de familie. Noi punem în fiecare an varza la murat prin luna octombrie.
Rețeta o am de la mama care a învățat-o de la bunica.
Ingrediente:
-varza
-sare pentru murături
- crenguțe de cimbru,marar și busuioc
-un stiulet de porumb
-hrean
-sfecla roșie optionala
In fundul butuilui adăugăm porumbul,crenguțele de cimbru,marar și busuioc,sfecla.
Scoate cotorul de la varza și punem o bucățică de hrean și îl umplem cu sare.
Adăugăm varza in butoi.
La gura butoiului adăugăm 2 bucatele de lemn și peste ele o piatra mare de râu spalătă și uscată. Punem capacul butoiul cat sa nu intre mizeria in el, se lasă așa 2 zile. După 2 zile adăugăm apa amestecata cu sare.(pentru un butoi de 120 litri de apă folosim cam 400 grame de sare.
Varza se vantura zilnic, pana cand se mureaza complet. Se poate pune un furtun si se scurge zeama, apoi se toarna inapoi. Se repeta operatiunea aceasta de 2-3ori.
Comentarii
Trimiteți un comentariu