Castraveti bulgaresti

 O reteta simplă și accesibila pentru oricine dorește sa pună castraveti dulci acrișori fără chimicale.

Aceasta reteta o am de la bunica Maria și ea pune în fiecare an așa castraveți. Noua ne plac foarte mult.



Pentru un borcan de 800-1 kg

-castraveți

-o ceapă tăiată felii

-cimbru uscat sau verde

-mărar uscat sau verde

-frunze de țelină verzi

-1-2 morcovi

-o lingurita de boabe de muștar 

-o lingurita de boabe de piper 

-2 linguri de zahar 

-o lingurita de sare neiodata

-100 ml otet(oțet de 3 degete) 

-apa


Mod de preparare:

În fundul borcanului punem felii de ceapă, mărar, cimbru și frunzele de țelină. Clădim castraveți. Între ei mai punem morcovi și ceapa. 

Adăugăm oțetul apoi boabele de muștar, de piper, sarea și zaharul. Peste adăugăm apa rece cât sa acoperim. Punem borcanul într-o cratita(pe fund adăugăm un prosop). Mai turnăm apa cât sa fie pana la jumătatea borcanului. Se da la duns 30 de minute. Apoi se lasa în oala acoperit cu o pătură pana a 2-a zi. 



Așa arată a 2-a zi. 

Sunt perfecti iarna lângă felul 2 sau la salata de boeuf. 

Poftă bună! 


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI