Doboș(fosta Prajitură Carpați)

 Va ziceam acum o luna ca mai am rețetete pentru Doboș.

Altă variantă găsiți aici

Rețeta de azi este din 1998.

Am pregatit-o pentru colega mea Magdalena (urează ziua ei). La mulți ani, Magda! 

Ingrediente :
Foi:(4-5-6 o sa iasă) Tava 35*45 cm
-2 ouă 
-11 linguri ulei
-11 linguri lapte
-11 linguri de zahăr 
-un varf de cuțit de bicarbonat 
-făină cat cuprinde (aproximativ 500-650 grame) 

Crema:
-200 grame zahăr 
-3 linguri de cacao 
-500 ml lapte
-un pachet de unt sau margarină 
-3 linguri de făină 
Glazura:
100-150 grame ciocolată neagră 
-3 linguri de ulei








Mod de preparare :
Foi:
Amestecăm toate  ingredientele cu o lingură până obținem un aluat mai moale. Se imparte în 4. 
Se pudrează masa cu făină și întindem câte o bucată de aluat până obtinem o foaie subțire. 
Se pune pe dosul tăvii tapetate cu hârtie de copt. 
Se coace rapid fiecare foaie la 175 grade pentru 5- 8 minute. 
Procedăm la fel până terminăm tot aluatul. Se lasă la rece. 

Crema:
Se caramelizează zahărul la foc mic amestecând continuu. 
Se pune cacao și untul tăiat cubulețe (untul la temperatura camerei) și 400 ml lapte. 
 Când s-a topit caramelul se pune restul de lapte amestecat cu făină. Se fierbe până se îngroașă. 
Se așează fierbinte între foi. 
Se pune o greutate. Se lasă minim o noapte acoperit în cămară. (3 foi dacă avem 4 sau 4 foi dacă avem 5) 
A doua zi,  glazurăm ultima foaie 

Glazura: Topim ciocolata impreuna cu uleiul pe baie de aburi. Se lasă sa se întărească glazura. 
Poftă bună! 



O poză cu Maga(ps:să nu te superi pentru poza ) 





 Poze cu ce a mai rămas 
(primite de la Magda) 


La mulți, mulți ani colega mea dragă! 


Poze de la cititori 




Comentarii

Trimiteți un comentariu

FACEBOOK RECOMANDARI