Salată de vinete cu maioneză

 Vinetele cu maioneză sunt preferate familie mele. De ce?

Simplu :Sunt gustoase, aromate și simplu de făcut.

Pe blog am și o variantă de post 


Varianta de azi este cum am spus din titlu cu maioneză.Maioneza clasică ce o faceau buniciile cu lingura de lemn. Eu am optat pentru varianta cu mixerul. 

Și înainte să mă întrebați nu se taie maioneza chiar dacă o batem cu mixerul . Dar se poate face și cu lingura de lemn maioneza. Respectand reteta de mai jos doar ca amestecăm cu lingura în sensul acelor de ceas. 

Eu pun vinete pe iarnă, toamnă. 

Coacem vinetele pe grătar sau aragaz , pe toate părțile până se îngeresc. Le curățăm bine de coajă , le tăiem codița și le lăsam la scurs într-o strecuratoare panr nu mai lasă zeamă. A doua zi le tocăm cu bătătorul din lemn. Le porționăm și așa avem vinete până primăvara. Dar se găsesc si în marile market-uri gata congelate. 

Bun acuma ca am lămurit mai jos vă las rețeta de familie. 


Ingrediente :

-1 porție maioneza reteta mai jos

-o ceapa tăiată

-900 g vinete coapte și decongeltate

Se amestecă toate ingredientele cu o spatulă.



Se servesc cu pâine, ceapă, roșii sau ardei.



Rețeta de la maioneză :

-un gălbenuș fiert tare+un gălbenuș crudu(sau cum face bunica doua gălbenușuri crude

-o linguriță de muștar 

-o cană de ulei(250 sau 330 ml) 

-sare și piper după gust 

-opțional zeamă de la 1/2 de lămâie 


Batem la viteza 3 galbenusurile împreună cu muștarul(pentru cel fiert recomand sa-l dăm pe răzătoare cu  găuri mici ). Putem mari viteza. Adăugăm zeama de lămâie și continuăm să batem. Adăugăm treptat uleiul în fir subțire. Amestecăm continuu cu mixerul. La final oprim mixerul, adăugăm sare și piper după gust. Amestecăm cu ajutorul unui spatule. 

Dacă maioneza s-a tăiat adăugați puțină apă minerală. 

Pofta bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI