Chec nașa

Din categoria retete de familie. Deserturi clasice.

Este o reteta din caietul mamei primita de la nasa. 


Astazi vreau sa va prezit o reteta simpla,economica a unui desert .

Cred ca e prima reteta testata la inceputul perioadei mele de gatit.

Se prepara super rapid cu ajutorul unui mixer. 

Checul este foarte apreciat la mine in familie. 

Este perfect in pachetele de la scoala sau serviciu sau la cafea sau langa o cana de lapte sau ceai. 

Ingrediente :

-700 grame faină

-9 ouă

-2 căni zahăr

-1 cană lapte

-2 plicuri  praf de copt

-2 plicuri zahăr vanilinant

-un vârf  cuțit de sare

-1 cana ulei sau un pachet de unt sau margarină topită

-coajă de portocale

Preparare :

         Se separă ouale. 

         Albușurile se bat cu sarea până se întăresc;te adauga o cana de zahăr și se bat din nou până se întărește albușul.

         Gălbenușurile se amestecă cu o cană de zahăr și uleiul, coaja de portocale, zaharul vanilinant si laptele.

         Făina se amesteca cu praful de copt și se adaugă peste gălbenușuri.

        Se amestecă bine și pe urmă se pun albușurile în bolul cu faină și gălbenușurile.

Dacă vrem un chec cu cacao punem puțină cacao și o esență de rom în blat. 

  Se tapetează 2 tăvi cu hârtie de copt sau se unge cu ulei și se tapetează cu faină.

Se pune in tăvi. Coacem 30-40 de minute la foc potrivit sau pana trece testul scobitori.

               


  

  Poftă bună!



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI