Ecler la tava

Ecler la tavă este o varianta mai ușoară pentru clasicele eclere. 



Reteta pentru coji și cremă o am de la matusa Susana care le-a învățat de la soacra ei.



Blat:

250 ml apa

1/2 lingura sare

100 ml ulei

125 grame faina

2 plicuri de zahar vanilnant

3-4 oua

Apa, sarea și uleiul se pun la fiert. Când fierbe se pune faina împreună cu zaharul. Se amesteca ca la mămăligă pana se desprinde de pe cratiță. Se lasă la rece. Peste compoziția răcită se adauga treptat câte un ou. Se pune in tava tapetata si se coace la foc potrivit. În primele 30 de minute nu se deschide cuptorul apoi se mai lasă pana trece testul scobitori. Se lasa la rece.

Crema :500 ml frisca lichida

un intaritor de frisca

o cutie crema pentru cremsnit sau crema de vanilie făcută în casa.

Batem frisca pana e o spuma tare.

Preparam crema după instrucțiunile de pe cutie.

Se amesteca compozițiile.

Se pune peste blat.

Se poate decora după imaginație.

Crema veche de la matusa Susana pentru eclere:

800m l lapte se pune la fiert. 200 ml lapte se amesteca cu 200 grame zahar și 8 linguri de făină. Când laptele a început sa fiarba adăugăm faina ce a fost amestecata cu laptele. Fierbem la foc mic pana se îngroașă amestecând continuu. Lasam la răcit si apoi o amestecam cu 1 pachet de unt spumant și esenta de vanilie după gust. 



Pofta bună!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI