Prajitura Magda sau Prajitura cu crema de branza si ciocolata

Dulcele perfect pentru iubitorii de branza si ciocolata


Ingrediente:


pentru blat:
7 oua
7 linguri de zahar
5 linguri de faina 
2 linguri de cacao
100 ml ulei
2 pliculețe de zahăr vanilinant
1 pliculet de praf de copt
un praf de sare
pentru crema:
400 ml frisca lichida
600 g branza de vaci sau crema de branza
200 g ciocolata alba
100 g ciocolata neagră 
200-250 g zahar
3 pliculețe de zahar vanilat
6 lg lapte sau ulei
Preparare 
Blat:Se separa ouale. Albușurile se bat spuma cu sarea,un pliculet de zahar vanilinant si zaharul pana obtinem o bezea tare. Gălbenușurile se amesteca cu restul de zahar si uleiul pana sunt deschise la culoare.
Se amesteca cele 2 compozitii. Se adauga cacao, praful de copt si faina. Se pune in tava tapetată cu hartie de copt. Se coace in cuptor la 180 grade Celsius pana trece testul scobitori.
Se lasa la rece. 
Crema:Batem frisca lichida cu 50 g zahar pana e o spuma tare. 
Crema de branza se amesteca cu restul de zahar si vanilia pana e pufoasa. Topim 150 grame ciocolata alba cu 3 linguri de lapte. Separat topim restul de ciocolata alba cu cea neagra si restul de lapte. Se lasa sa se raceasca.
Crema de branza si frisca se amesteca. Impartim aceasta compozitie in 2. In jumătate de compozitie punem ciocolata alba topita si racita si amestecam. In cealaltă jumătate punem ciocolata neagră topita si racita si amestecam.
Asamblare :Taiem blatul rece in 2 partii.
Blat - crema cu ciocolata alba-Blat. Imbracam in cremr cu ciocolata nergra.
Se poate decora dupa imaginație. Blatul se porte insiropa cu un sirop de zahar ars sau compot. Se lasa la rece 2-3 ore apoi se porte portiona.
Din aceste ingrediente rezulta 16 portii. 



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI