Branzoaice

Preparată după rețeta mamei, este gustarea ideală care te încântă prin umplutura fină și gustoasă.
O reteta traditionala cu aluat dospit pufos si umplutura de branza dulce aromata cu vanilie.


Aluat :
-1 kg faina
-1 lingurita drojdie uscata sau 25 grame drojdie proaspata
-150 ml lapte caldut 
-aproximativ 500 ml  apa minerala 
-150 grame zahăr
-2 plicuri de zahar vanilat
-un praf sare
-4 gălbenușuri
-100 ml ulei
Umplutura :
- branza dulce de vacidupă gust( 600 grame -1 kg)
-6 linguri de zahar
-4 albusuri si la nevoie 1-2 oua
-3 plicuri de zahar vanilat.
-optional stafide hidratate in esenta de rom
pt uns:1 ou
Se frământă un aluat moale(ca cel de cozonac.Activam drojdia cu o lingurita de zahar,o lingura de  faina si  laptele caldut.In faina facem o gropita si adaugam drojdia activata si restul ingredientelor.Sarea se pune la final. )
Se lasă la dospit pana își dublează volumul.
Se amesteca ingredientele pentru umplutura.
Întindem pătrate din aluatul dospit, punem în mijloc umplutura și aducem capetele.
Se ung cu ou se pun în tavă și se coc la foc potrivit.

   Poftă bună!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI