Chec cu portocale

 Portocalele sunt in plin sezon în  această perioadă.

Este o rețetă perfectă pentru zilele de post. 

Nu avem nevoie de mixer, ci de un tel si o spatulă. Dacă aveți 2 tavi mai mici de chec se obțin 2. Eu am pus într-o tava mai mare de chec.

Se poate servi alaturi de un ceai sau cafea.

Perfect cu vremea de afara  am decis sa il pudrez cu zahăr pudră. Dar se poate face o glazură din:300 ml zeamă de portocale si 200 gr. zahăr pudră. 

Ingredientele pt chec sunt accesibile si se găsesc in aprape toate bucătările. 

Ingrediente :
-300 gr zahăr 
-120 ml ulei
-100 ml apa minerala
-1 plic zahar vanilat
-1 plic coajă de portocala sau coaja de la o portocală 
-zeama de la o portocală 
-1 plic praf de copt 
-1 praf sare
-400 gr făină 
Modul de preparare :
1.Combini zahărul, zahărul vanilat, uleiul, sarea şi amesteci până se topeşte zahărul. 2.Adaugi apa minerală, coaja şi zeama de portocală .
3. Separat, amesteci făina cernută cu praful de copt şi le încorporezi în cealaltă compoziţie. Amesteci bine.
4. Tapetezi două tăvi mici sau una mai mare şi torni aluatul. 
5.Dai la copt 45-50 de minute sau până trece testul scobitorii. 
6.Laşi la răcorit pe un grătar.
7.Pudrezi cu zahăr pudra sau se glazureaza. 

     Poftă bună! 





Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI