Astazi vreau să vă prezint varianta mamei de clătite.
Când eram mici și-i ceream mamei ceva dulce ne facea clătite sau gogoși sau ciurigi sau un fel de bufle rotunde rapide(eu si sora mea le spuneam mini tortulețe)
Este o rețetă rapidă, simplă si economică.
Eu nu folosesc zahar in aluat deoarece dulceata este dulce.
Ingrediente pentru 13 clătite
Aluat:
-2 ouă
-2 căni (cana mea are 380 ml) lapte
-2 căni făină
-120 ml ulei
-un praf de sare
- un pliculeț de praf de copt
-opțional zahăr
Umpluturi:
_dulceata sau Nutella sau brânză
Mod de preparare :
Amestecăm cu un tel ouăle impreuna cu laptele, sarea si praful de copt. Adăugăm pe urmă făina treptat amestecând continuu pentru a nu obține cocoloașe. La final adăugăm treptat uleiul si amestecăm bine.
Tigaia de clatite se unge cu putin ulei cand este încinsă și adaugam câte jumătate de polonic din compoziție. Cand a format bule deasupra se întoarce și se lasa până e coaptă. Procedam la fel cu toate clatitele.
Dacă vrem să facem cu brânză cand o intoarcem prima dată adaugam pe suprafata coaptă brânza și o indoim pe jumatate. Se coace pe o jumrtate apoi se intoarce pe cealaltă.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu