Friptura de porc ca la bunica

Se apropie Crăciunul și toată lumea taie porcul. Fiecare familie are o rețetă de friptura.  La noi in familie fie facem aceasta friptura fie tocăniță de porc atunci când tăiem porcul. 



Este apreciată de toată familia și ne place cu piure de cartofi și murături sau mamaliga și murături sau salată. 

Ingredientele sunt super simple și accesibile:

-carne de porc (mușchii, pulpa) 

-sare și piper dupa gust

-usturoi după gust (granulat sau proaspăt) 

-2 lingurite paprika

-2 linguri pasta de ardei

- 3 linguri ulei sau untură

-2 cani de apă(cana de 250 ml) 

Modul de preparare:

Se încinge uleiul. Cand e incins se pune carnea. Se prăjește bine. Se pune apa condimentele peste și lasam sa fiarba la foc mijlociu sau mic, amestecând din când în când. (Usturoiul doar la final  îl punem.)

Se lasa până e gătită carnea, apoi se adaugă usturoiul trecut prin presă(3catei am folosit) .

La nevoie mai adăugam apa. 



Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI