Negresa de post

 




Ingrediente pentru blat:

300 g zahăr
100 ml ulei
600 g făină
3 linguri cacao
300 ml apă
4 linguri gem acrișor
100 g miez de nucă
coajă rasă de lămâie
2 pliculete zahăr vanilat
1 lingurita zeamă de lămâie
1 lingurita bicarbonat
50 g zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Amesteci zahărul cu uleiul, adaugi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie, coajă rasă de lămâie, zahărul vanilat, gemul și apă până avem o compoziție omogenă.La final adăugăm făina cernută împreună cu cacao.Amesteci bine.Adaugam nuca tăiată grosier și mai amestecăm.
2. Așezi compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, o dai la cuptorul preîncălzit aproximativ 40 de minute, până trece testul cu scobitoarea. După ce se răcește prăjitură, presari zahărul pudră.



Cititori au testat reteta



Dna Magda Rusu a pus mere in loc de nuci si in loc de bicarbonat de sodiu a adăugat praf de copt. 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI