Pizza și cocorada cu branza

Pizza se poate prepara foarte simplu și acasă. 

Este foarte simplu si chiar o buna activitate de familie. 

Din acest aluat mai coacem si placintele la cuptor sau cum se numesc în zona Bistriței - Cocorada. 



Aluat  pentru 2 pizza și 2 cocorade(plăcintă asa i se spune pe la Bistrița - Bidiu)

-1 kg faina

-600 ml apa călduță

-1 lingurita drojdie uscata

 - 1 linguriță de zahăr

-1 lingura sare

Se frământă un aluat. Se adaugă la final 2 linguri ulei. 



Se lasă la dospit 2 ore.



Topping pizza : salam, carnat, oua, ketchup, cașcaval sau ce dorim .

Intindem o foaie de aluat. O punem în tavă. Punem ketchup. Peste toppingurile. 


Cocorada

    Umplutura de branza cu oua:

500 grame brânză de vaci sau cașcaval ras amestecaata cu sare dupa gust si 4 oua. 



Se întinde o foaie in tavă. Se pune umplutura. Dupa ce am umplut mai punem o foaie si sigilam marginile. 

Se coc la foc potrivit. (200 grade celsius o ora pizza și o ora și 15 min cocorada) Le am copt în paralel pe grătar și în tava de aragaz.










 1 Iunie 2021



Pofta bună!




Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI