Pizza se poate prepara foarte simplu și acasă.
Este foarte simplu si chiar o buna activitate de familie.
Din acest aluat mai coacem si placintele la cuptor sau cum se numesc în zona Bistriței - Cocorada.
Aluat pentru 2 pizza și 2 cocorade(plăcintă asa i se spune pe la Bistrița - Bidiu)
-1 kg faina
-600 ml apa călduță
-1 lingurita drojdie uscata
- 1 linguriță de zahăr
-1 lingura sare
Se frământă un aluat. Se adaugă la final 2 linguri ulei.
Se lasă la dospit 2 ore.
Topping pizza : salam, carnat, oua, ketchup, cașcaval sau ce dorim .
Intindem o foaie de aluat. O punem în tavă. Punem ketchup. Peste toppingurile.
Cocorada
Umplutura de branza cu oua:
500 grame brânză de vaci sau cașcaval ras amestecaata cu sare dupa gust si 4 oua.
Se întinde o foaie in tavă. Se pune umplutura. Dupa ce am umplut mai punem o foaie si sigilam marginile.
Se coc la foc potrivit. (200 grade celsius o ora pizza și o ora și 15 min cocorada) Le am copt în paralel pe grătar și în tava de aragaz.
Pofta bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu