Placinte fara drojdie

 Este o rețetă simplă, economică si gustoasă .

Perfectă pentru zilele când nu avem drojdie. 

Nu conține agenții de afânare. 

Se poate prepara cu orice umplutură .

Eu am facut 18 placinte din acest aluat umplute cu brânză de vaci.

Se poate prepara de post omițând oul. Și le umplem cu dulceața preferată . 



Ingrediente:

Aluat:

-1,200 kg făină
-800-1000 ml apă
-1 ou mare
-un praf de sare 
-100 ml ulei

Umplutura:
-brânză de vaci sărată 
-dulceață
-Nutella 
Pentru prajit:
-ulei  aproximativ 400-500 ml
Mod de preparare:
Începem cu aluatul: În mijlocul făini facem o gropiță și adăugăm oul, sarea si apa treptat. Amestecam bine, bine până obținem un aluat omogen . La final  adăugăm uleiul și mai frământam puțin cu mâna. La nevoie mai adăugăm făină sau apă. 
Se lasă minim 10 minute, maxim 8 ore la odihnă . 
Punem puțina faina pe masă, luăm o bila de aluat si o întindem cu sucitoarea. Punem umplutura dupa gust. Aducem capetele la mijloc și mai întindem puțin cu sucitoarea. Între timp punem uleiul la încins. Când s-a încins uleiul adăugăm placinta și o coacem pe ambele părți. Se scoate pe șervețele absorbante. Continuăm așa până terminam tot aluatul. 
Aluatul se poate congela. 
Poftă bună! 



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI