Este o rețetă simplă, economică si gustoasă .
Perfectă pentru zilele când nu avem drojdie.
Nu conține agenții de afânare.
Se poate prepara cu orice umplutură .
Eu am facut 18 placinte din acest aluat umplute cu brânză de vaci.
Se poate prepara de post omițând oul. Și le umplem cu dulceața preferată .
Ingrediente:
Aluat:
-1,200 kg făină
-800-1000 ml apă
-1 ou mare
-un praf de sare
-100 ml ulei
Umplutura:
-brânză de vaci sărată
-dulceață
-Nutella
Pentru prajit:
-ulei aproximativ 400-500 ml
Mod de preparare:
Începem cu aluatul: În mijlocul făini facem o gropiță și adăugăm oul, sarea si apa treptat. Amestecam bine, bine până obținem un aluat omogen . La final adăugăm uleiul și mai frământam puțin cu mâna. La nevoie mai adăugăm făină sau apă.
Se lasă minim 10 minute, maxim 8 ore la odihnă .
Punem puțina faina pe masă, luăm o bila de aluat si o întindem cu sucitoarea. Punem umplutura dupa gust. Aducem capetele la mijloc și mai întindem puțin cu sucitoarea. Între timp punem uleiul la încins. Când s-a încins uleiul adăugăm placinta și o coacem pe ambele părți. Se scoate pe șervețele absorbante. Continuăm așa până terminam tot aluatul.
Aluatul se poate congela.
Comentarii
Trimiteți un comentariu