Cand imi este dor de bunica.Sa-i fie tarana usoara! Fac asceata prajitura cu gust de copilarie.
Este o prajitura foarte usoara de facut ,nu necesita cantar,mixer sau robot de bucatarie avem nevoie doar de o cana, o lingurita, un tel
si o lingura.
Se poate pune in pachetelele celor mici dar si celor mari .Se poate servi cu o cana de lapte cu cacao chiar si cu cafea.
Reteta este foarte veche.
Ingrediente:
5-6 oua
o cana si jumatate de zahar
2 pliculete de zahar vanilinant sau esenta de vanilie sau orice aroma aveti
un praf de sare
o lingurita amoniu sau bicarbonat
o lingura lapte pentru stins amoniu
o cana bulion
o cana ulei
faina cat cuprinde (aproximativ 450 -500 grame)
1. Se bat ouale intregi cu zaharul, sarea si aroma dorita pana nu se mai simt granulele de zahar.
2.Se adauga uleiul,bulionul si amoniul stins .
3.Amesecam pana obtinem o compozitie omogena .
4.Adaugam faina pana obtinem o compozitie ca la chec.
5. Se toarna in tava (lungime tavi 30, latimea 20).Se coace la 180 grade Celsius pana trece testul scobitorii.
Se lasa la rece.
7. Daca dorim o putem taia in 2 si sa o umplem cu dulceata .
8. Se poate face o glazura de ciocolata sau o glazura din zahar.
Eu am facut o glazura din 2 plicuri de zahar pudra cu aroma de vanilie amestecat cu 4 linguri de lapte.
9.Deasupra am pus cocos dar putem adauga ce vrem.
Pofta buna !
Comentarii
Trimiteți un comentariu