Prăjitură cu mere

 Este o rețetă simplă, rapidă și ușoară.
Blatul este unul pufos, are un strat de mere și unul de biscuiți. 
Se poate prepara cu biscuiți simpli sau biscuiți cu scorțișoară. 


Rețeta este pentru o tava de 30*20 cm. 
Se obtin 18 bucăți de prajitura. 
Se poate prepara si pe post de Tort cu mere. 
Se poate consuma cu frisca bătută. 
Ingredientele pentru blat se măsoară cu o cana de 250 ml. 

Blat:
-6 ouă 
-o cană zahăr 
-o cană făină 
-jumătate cana de ulei
- 1 plic praf de copt
- optional : arome(esență vanilie, scorțișoară, zahar vanilat, zahăr cu aromă de scorțișoară) 
-un praf de sare
-1 kg mere
-apox 100 g biscuiți 
-jumătate pachet de unt sau margarină 
Mod de preparare :
1. Gălbenușurile se freacă, ca o maioneză cu uleiul. 
2. Albușurile se bat spumă  tare împreună cu sarea și zahărul si vanilia.
3.Se amestecă albușurile cu gălbenușurile, se adaugă praful de copt și făina. Amestecam cu mișcări de sus în jos. Adaugam scorțișoara daca vrem. 
4. Se unge tava cu unt. Se pun biscuiți zdrobiți.Se pune un strat de 1 deget de biscuiți. 
5.Peste biscuiți punem merele rase si stoarse bine. Se poate pune scorțișoară peste merele din tavă. 
6.Se pune peste mere compoziția de ouă. 
7.Se coace la foc potrivit până trece testul scobitorii. 
8.Cand e coaptă se răstoarnă cu merele deasupra. Se pudrează cu zahăr pudră. 

Poftă bună! 




Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI