Prăjitură cu prune

Prunele se pot înlocui cu mere sau branză de vaci. 
Reteta este una foarte simpla.
Aluatul este unul fraged. Se obtin 2 tavi (30*20 cm).
Se poate congela o parte sau sa se faca tot odata.
 Ingrediente penru foi:
- 2 ouă
-200 grame de zahăr
-2 linguri untura sau unt
- 2 linguri smânână
- aproximativ 500 g făină
- 1 praf sare
-1 linguriță bicarbonat
- 1 lingura zeamă de lămâie

pentru umplutura:
-prune proaspete sau congelate după preferință dupa gust
-zahăr dupa gust
-sau prune uscate   
- gris
zahăr pudră pentru garnisit
Pentru aluat amestecam toate ingredientele până obținem un aluat potrivit. Se intind  2 foi mari sau 4 mai mici .
In tava unsa cu ulei se pune prima foaie, peste ea gris, apoi prunele amestecate cu zahăr stoarse de zeamă.Pune a doua foaie.
Se coace la foc potrivit.
Procedam la fel cu mere . Daca punem brânză de vaci  se amesteca cu ou si zahar .Dar nu mai punem gris.
Daca folosim prune uscate nu mai punem gris peste foaie.
Poftă bună !




 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI