Prajitura de post


Pentru cei dragi am pregatit o prajitura de post inspirat de reteta de Guguluf de post de pe site-ul Teo's kitchen.


Imi cer scuze pentru poze dar sunt din arhiva.Insa va garantez ca prajitura este minunata.

Ingrediente:
Blat:
-350 grame faina
-180 grame zahar
-200 ml apa la temperatura camerei
-100 ml ulei
-200 ml suc de portocale
-coaja de portocale
-1 praf de copt
Amestecam apa la temperatura camerei, sucul de portocale si zaharul. Amestecam bine, pana granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam uleiul in fir subtire si amestecam. Cernem faina si praful de copt, coaja de portocala. Amestecam foarte bine totul, pana avem o compozitie omogena, care nu are cocoloase. Turnam in tava de 30*20 cm unsa cu ulei si tapetata cu faina . Coacem blatul 40-50 minute in cuptorul incins la 170°C sau pana trece testul scobitorii.
Glazura :
-125 grame de margarina 
-250 ml apa(o cana)
-1 cana zahar
-3 lg cacao
Se fierb toate ingredientele pentru glazura pana iese un sos . 
Decor: 
-nuca de cocos 
Se taie blatul rece  in cuburi , se tăvălesc prin glazura și se dau prin nuca de cocos.




Pofta buna!


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI