Prajitura Fata Bio ( Prăjitură cu brânză de vaci și ciocolată albă)

       ▢Acestă prăjitură este creata pentru moderatoarea grupului de Facebook Ready? Cucinare Emilia pentru ziua ei de la finalul lunii. 
       ☐ Este o reteta proprie. 
       ☐Ciocolata albă se poate înlocui cu ciocolată neagră.



Blat:
- 5 ouă 
-5 linguri de zahăr 
-2 pliculete de zahăr vanilinant 
-5 linguri de ulei 
-5linguri de făină 
-1 pliculet praf de copt 
Crema:
-500-600 grame brânză de vaci 
-200 grame ciocolată albă 
-4  linguri de ulei sau lapte
-3 pliculețe de zahăr vanilinant 
-150-200 grame de zahăr 
Decor:nucă de cocos sau bombonele
Blat:Se separa ouale. Albușurile se bat spuma cu sarea,un pliculet de zahar vanilinant si zaharul pana obtinem o bezea tare. Gălbenușurile se amesteca cu restul de zahar si uleiul pana sunt deschise la culoare. Se amesteca cele 2 compozitii. Se adauga  praful de copt si faina. Se pune in tava tapetată cu hartie de copt. Se coace in cuptor la 180 grade Celsius pana trece testul scobitori. Se lasa la rece.Rece se taie in două 
Crema:Mixam brânza cu zaharul pana e o crema pufoasă. Separat topim ciocolata împreună cu uleiul. Se lasa la rece. 
Rece se amesteca cu branza de vaci. 
Asamblare :blat-2/3crema-blat-1/3crema-decor
Poftă bună! 


Comentarii

Trimiteți un comentariu

FACEBOOK RECOMANDARI