Prajitură glazurată

Din categoria retete de post. Astazi vreau sa vă prezint o prajitura de post simplă,economică si rapidă.
Ingrediente:
pt blat:
-100 g zahăr
-250 ml apă
-100 ml ulei
-4 linguri cacao
-500 g făină
- 2 linguri esență de rom
-1 linguriță bicarbonat de sodiu
-zeama de la 1/2 lămâie
pt glazură:

-125 g margarină
-50 g zahăr
-2 linguri cacao
-1 linguriță esență de rom
-miez de nucă sau nucă de cocos
Mod de preparare:
1.Amesteci zahărul cu apa și uleiul. Combini făina cu cacaua si pui bicarbonatul stins cu zeama de lămâie. Adaugi făina,omogenizezi,apoi pui esența de rom. Compozitia obținută o torni într-o tavă tapetată cu făină si ulei.O ții la cuptor până trece testul scobitorii. Între timp, prepari glazura. Topești margariana cu zahărul,esența de rom si cacaua. O ții pe foc până se îngroașă, amestecând continuu.
2. După ce scoți prăjitura din cuptor, o lași să se răcească, torni glazura și o nivelezi. La final, pui din loc în loc miez de nucă sau nucă de cocos. 
 


                    Poftă bună 

 Poze de la cititori


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI