Prajitura Norisor

Prajitura Norisor esteun desert cu crema fina si pufoasa, cu aroma de cocos si vanilie.

 Pentru blat

  • 100 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 10 linguri de apa
  • 200 gr faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat
Pentru crema
  • 250 gr unt
  • 100 gr fulgi de cocos
  • 100 gr zahar
  • 350 ml lapte
  • 1 lingura de amidon
  • esenta de vanilie
Pentru bezea
  • 5 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 25 gr ciocolata alba pentru ornat
  • Preparam blatul

    Frecam bine galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilinat, pana se face o crema, apoi adaugam apa si faina amestecata cu praful de copt.

    Ungem o tava cu unt si intindem bine compozitia obtinuta. Introducem tava in cuptorul incalzit, la foc mic, pentru 20 min.

    Preparam crema

    Amestec zaharul, fulgii de cocos, amidonul, apoi adaug laptele si pun cratita pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce se racoreste adaug esenta de vanilie.

    Mixam bine untul si adaug din compozitia de mai sus cate o lingura, pana cand o incorporez in totalitate.

    Preparam bezeaua

    Pe baie de abur batem bine albusurile cu zaharul.

    Montam prajitura astfel

    Peste blatul racit adaugam crema, o nivelam bine apoi punem bezeaua, la final radem ciocolata alba.


 
Sursa retetei este farfuria vesla.

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI