Prajitura Televizor

Prajitura Televizor este o prajitura veche ce nu lipsea de pe mesele de sarbatori .
Reteta e din anul 2005 la mine în familie.
Buni Maria știa s-o facă cu ochii închiși și era foarte apreciată. 
Este o prajitura clasica alături de Albinita sau Foile cu amoniac sau Tăvălită, Prajitura cu ochii(retetele pe blog). 


Este prajitura mea preferată. De ce? 
Simplu, este foarte buna cu o crema de vanilie cu frișcă, un pandișpan si 2 foi cu cacao. Plus bomboanelele de decor. Cu bombonele colorate arată foarte bine. 
Tava mea a fost de 35*25.


Se fac 2 foi din: 250 gr făină, 50 gr unt, 100 gr zahăr, 1 ou, 100 ml lapte, 2 linguri cacao, 2 esențe de vanilie, 1/2 praf de copt.

Se coc pe dosul tăvii sau în tavă. Se lasă la rece.

Se face un blat din: 4 ouă, 4 gălbenușuri, 4 linguri unt sau margarină, 200 gr zahăr, 100 gr smântână, 1 praf de copt, 500 gr făină și vanilie.

Se coace în tavă la foc potrivit. Se face testul scobitorii.

Pentru cremă avem nevoie de: 500 ml lapte, 4 linguri făină, 6 esențe de vanilie.

Se fierb pe foc până se îngroașă.

După ce se răcește crema, se amestecă cu  200 gr unt sau margarină și cu 100 gr zahăr praf.

Opțional se adaugă 2-3 linguri de frișcă bătută sau un plic de budincă preparat după instrucțiuni amestecat cu 200 ml frișcă bătută.

Asmblarea: Foaie+Cremă+Blat+Cremă+Foaie+Cremă. Se ornează cu frișcă, bombonele sau nuca de cocos.





Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI