Tocăniță de bulion

 Tocanita de bulion este o mancare rustica, foarte simpla si nici nu cred ca si-ar dori sa treaca drept altceva. O mancare care sa tina de sat in zilele lungi de vara, dar si o mancare de care te poti bucura chiar si in zilele de post, cand se renunta la  lapte si se face doar cu ingrosala de faina cu apa. Merge ca unsa  cu paine proaspata de casa.

Este o mancare a copilăriei mele. Mereu ne-o facea bunica dupa ce scoteam painea din cuptor împreună. 

Ingrediente :

-300 ml bulion sau 500-600 grame rosii
-3 linguri faina 
-o ceapă 
-daca nu tinem post putem pune si puțina slanina
-o canita ulei
-sare, piper după gust 
-optional piper cu usturoi sau usturoi granulat
-optional fulgi de chili 
-600 ml apa (sau lapte pentru zile in care nu tinem post) 
-pătrunjel tocat dupa gust 
- optional:mazăre congelata sau proaspata sau din borcan

Mod de preparare :

1.Tocam ceapa cu un cutit. Incingem uleiul si prajim ceapa. Daca nu tineti post. Prăjiți slanina si apoi ceapa.

2.Cand e prajita ceapa punem putina sare, faina si amestecam pana e gatita faina.

3.Adaugam bulionul, apa si condimentam bine. Lasam sa fiarba pana se ingroasa putin. Punem si mazarea fiarta(mazarea din borcan se tvurge de apa, cea congelata se decongeleaza  dupa instrucțiunile de pe plic si cea proasta se fierbe). 

4.Oprim focul si punem pătrunjel. Amestecam si servim. 

5.Se poate consuma cu chiftele în zilele cand nu tinem post. 

              Poftă bună!




Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI