Tocanita de bulion este o mancare rustica, foarte simpla si nici nu cred ca si-ar dori sa treaca drept altceva. O mancare care sa tina de sat in zilele lungi de vara, dar si o mancare de care te poti bucura chiar si in zilele de post, cand se renunta la lapte si se face doar cu ingrosala de faina cu apa. Merge ca unsa cu paine proaspata de casa.
Este o mancare a copilăriei mele. Mereu ne-o facea bunica dupa ce scoteam painea din cuptor împreună.
Ingrediente :2.Cand e prajita ceapa punem putina sare, faina si amestecam pana e gatita faina.
3.Adaugam bulionul, apa si condimentam bine. Lasam sa fiarba pana se ingroasa putin. Punem si mazarea fiarta(mazarea din borcan se tvurge de apa, cea congelata se decongeleaza dupa instrucțiunile de pe plic si cea proasta se fierbe).
4.Oprim focul si punem pătrunjel. Amestecam si servim.
5.Se poate consuma cu chiftele în zilele cand nu tinem post.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu