Tort cu nuca si crema de vanilie


Acest tort l-am făcut când am împlinit 17 ani în 2016. Este un Tort cu blat de nuca, crema de vanilie, o glazura de ciocolata și decor din frisca. Am găsit pozele pe calculator și am zis sa va pun rețeta. 



Dacă aveți aniversari în familie acest tort este perfect.

Rețeta o am de pe un grup de retete pe Facebook de la o doamna. Se pare ca nu am notat de unde am rețeta la acel moment. .




Ingrediente:

Blat:

-9 albusuri

-9 linguri de zahar

-6 linguri de faina

-1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu

-1 lingura zeama de lamaie sau otet 

-15 linguri de nuca macinata

Crema:

-9 galbenusuri

-150 g unt moale 

-150 g zahar pudra

-1 lingurita esenta de vanilie

-3 linguri de nuca macinata

Sirop:

-200 ml apa

-5 linguri de zahar

-esenta de vanilie

Glazura:

-100 g ciocolata neagra 

-2 linguri de ulei sau lapte 

-150 ml frișcă bătută 

-nuca pentru decor

Pentru blat: Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga treptat  zaharul si se mixeaza in continuare pana cand se formeaza o spuma lucioasa, apoi se adauga treptat faina si bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Se amesteca cu grija de jos in sus, astfel incat sa nu se lase spuma.La final incorporam si nuca putin cate putin. Ungem o tava rotunda (diametrul de 20 cm) cu unt si o tapetam cu faina. Coacem in cuptorul preincalzit la 180° pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca pe un gratar.


Crema:  Gălbenușurile  si zaharul  se pun pe baie de aburi amestecand continuu.Cand incep sa se ingroase oprim focul si lasam la racit. Untul moale se mixeaza bine si se incorporeaza cu galbenusurile racite. Adaugam esenta si   nuca macinata.

Sirop: Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit adaugam esenta de vanilie si oprim focul.

Asamblare: Blatul rece se taie in 3 parti pe care le insiropam si le umplem cu crema, dupa care acoperim cu glazura: Ciocolata se topeste impreuna cu uleiul la bain-marie.


Decoram opțional cu frișcă și nuca măcinată. 



Poftă bună! 


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI