Tortul perfect pentru orice ocazie.
Este o reteta deosebita petru o tava de 28 cm.
Se pot coace 3 foi sau un singur blat care o sa se taie in 3.
Blat:
12 ouă
400 g zahăr
80 ml ulei
80 ml apă
6 lg cacao
400 g făină
1 praf de sare
1 praf de copt
Sirop:
250 g zahar ars
2 lg apa+500 ml apa
esenta de rom
Crema:
600 g ciocolata
600 g branza de vaci
1 lg frisca batuta
cocos dupa gust
Decor:
frisca batuta
cocos sau bombonele
Mod de preparare :
Blat:
Separam ouăle.
Amestecam galbenusurile cu uleiul până se obține o maioneză subțire. Se bat albușurile cu sarea, zahărul și apa până obținem o bezea tare.
Amestecăm făina cu cacaua si praful de copt.
Se amesteca gălbenușurile cu albușurile si făina.
Se pune in tavă și se coace la foc potrivit.
Se lasă la rece si se taie în 3.
Siropul:Se caramelizează zaharul se adauga cele 2 linguri de apă. Când devine caramelizat se stinge cu restul de apă. Se pune cand e rece esență. Se însiropează fiecare blat.
Crema: Brânză se amestecă până e o cremă . Topim ciocolata pe baie de aburi. Se lasă la rece. Când e rece se amestecă cu brânza, frisca si cocos.
Se umple fiecare foie. Se decoreaza dupr imaginatie. Se lasa minim 3 ore la rece.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu