Biscuiți fragezi

 Activitatea de familie, Viata de cofetar amator, reteta accesibila și simpla și pentru cei ce vreau un dulce de casa .

Biscuiti fragezi, aromati reteta proprie.

Se poate pregati aluatul din timp.Se congeleaza, iar cand avem nevoie de el il decongelam.


   Ingrediente pentru aluat: 
   100 grame untura sau unt gras 82% grasime 
   100 grame zahar 
   2 oua intregi 
   1 ligurita amoniac sau bicarbonat
   faina cat cuprinde (sa iasa un aluat potrivit aproximativ 500 grame)
   crema : 
1)de ciocolata :
-3 gălbenușuri
-4 lg lapte
-120 g zahar pudra 
-3 lg cacao
-200 g unt
2)dulceata amestecata cu nuca 
3)budinca preferata, preparata dupa instrucțiuni 
       garnisit : zahar pudra sau ciocolata
   Mod de preparare:
    1. Se freacă untura cu zahărul până obținem o cremă .
    2. Se adaugă ouale treptat șiamestecăm continuu.
    3. Se pune amoniacul și faină și amestecăm până obținem un aluat.
    4. Se taie cu formele sau cu paharul. 
   5.Se pun in cava si se coc la foc potrivit. 
 6. Se lasa la rece. 
7. Crema de ciocolata :Se amesteca pe baie de aburi toate ingredientele (fara unt) pana e ca o smântână mai groasa. Se lasa la rece. Se amesteca cu untul. 
8.Se poate umple cu ce vrem. 
9.Se pudreaza sau se glazureaza cu ciocolata.
Poftă bună! 
   



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI