O reteta de post de un dulce al copilariei .Reteta o sa va para lunga dar este foarte usoara si va asigur ca cei mici o sa doreasca portie dubla.Are acelasi gust ca cea de dulce.
Ingrediente pentru blat:
75 ml ulei
100 gr nucă măcinată
2linguri cacao
2linguri gem de prune
2 cani de faina
200 g zahăr
200 ml apă minerală
1 lingurita bicarbonat
Ingrediente pentru cremă:
200 g ciocolată de post
200 ml frișcă vegetală
esenta de rom
Ingrediente pentru sirop:
200 g zahăr
400 ml apă
50 g margarină
3 linguri cacao
esență de rom
Ingrediente pentru glazura :
1 plic glazura instant Dr.Oetker
Ingredeinte pentru decor
200 ml frișcă vegetală
Mod de preparare:
Blatul: Se face din ingredientele de mai sus. Se coace la foc potrivit.
Crema: Ciocolata și frișca se pun într-un vas pe foc la topit.
Se lasă 2 ore la rece. După răcire se mixează si se pune esență.
Glazura: Se prepară după instrucțiunile de pe plic
Siropul: Toate ingredientele se fierb 20 de minute. Se răcește.
Decor: Se bate frisca.
Asamblare: Se taie blatul pătrate, se însiropează, apoi se glazurează fiecare.
La rece 30 de minute, apoi cremă și la final frișcă și ciocolată topită.
POFTĂ BUNĂ!
Comentarii
Trimiteți un comentariu