Tort Boema

 Azi vreau să vă propun și varianta când nu ținem post de Boema.

Este o rețetă simplă și accesibilă. 

             Se poate coace in tava de 20 cm pentru tort sau în tavă de 20*30 cm. 

Pentru o tavă mai mare dublați cantitate. 

                Se poate decora după preferința și imaginație. 



Ingrediente și mod de preparare :
     1 ou
 1 cana zahar
4 lg dulceață vișine
 2 lg cacao
 1/2 cana ulei (se folosește pentru a masura o cana de 250ml)
 1 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu oțet
 2 căni faina
Se amesteca ingredientele care se subțiază cu 1 cana de lapte. 
 Compozitia se pune in tava(20 cm diametru) și se coace 30-40 min la foc potrivit .
 Dupa ce s-a copt se intoarce si se adauga siropul. 
Sirop:Separat se caramelizează 1/2 cana zahar care se stinge cu o cana de apa, opțional se poate si pune esența de rom.
Se glazurează tortul cu 200g ciocolata topita care se amesteca cu 2-3 lg de lapte.
Se decorează cu 500 ml frisca batuta.
  Bon Appétit!




Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI