Azi vreau să vă propun și varianta când nu ținem post de Boema.
Este o rețetă simplă și accesibilă.
Se poate coace in tava de 20 cm pentru tort sau în tavă de 20*30 cm.
Pentru o tavă mai mare dublați cantitate.
Se poate decora după preferința și imaginație.
Ingrediente și mod de preparare :
1 ou
1 ou
1 cana zahar
4 lg dulceață vișine
2 lg cacao
1/2 cana ulei (se folosește pentru a masura o cana de 250ml)
1 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu oțet
2 căni faina
Se amesteca ingredientele care se subțiază cu 1 cana de lapte.
Compozitia se pune in tava(20 cm diametru) și se coace 30-40 min la foc potrivit .
Compozitia se pune in tava(20 cm diametru) și se coace 30-40 min la foc potrivit .
Dupa ce s-a copt se intoarce si se adauga siropul.
Sirop:Separat se caramelizează 1/2 cana zahar care se stinge cu o cana de apa, opțional se poate si pune esența de rom.
Se glazurează tortul cu 200g ciocolata topita care se amesteca cu 2-3 lg de lapte.
Se decorează cu 500 ml frisca batuta.
Bon Appétit!
Bon Appétit!
Comentarii
Trimiteți un comentariu