Calbas cu pasat

 Calbasul este un fel de carnati facuti din bucati de carne amestecate cu pasat (porumb macinat mai mare) ce se folosesc la diferite preparate ulterior.Sunt renumiți în zona Bistriței. Astazi vreau să vă prezint Rețeta de familie. 



Noi nu facem calbasul după cantități exacte ci punem după gust și ochii. 

Ingrediente:

- carne c-am de la gat 

-maruntaie(limba și inima) 

-5 cepe macinate si calite, 

-pasat 

-condimente (piper, sare, cimbru ). 

Mod de preparare

Spălăm bine matele de la porc, cu apa calduta. Se freacă cu pasat și cimbru și după se mai clătește cu apa calda. 

Punem carnea la fiert cu măruntaiele. 

Pasatul se spala în mai multe ape. 

Dupa ce s-au fiert carnurile le taiem bucati si le amestecam cu pasatul si adaugam ceapa calita.Le condimentam. Adăugăm putina undatura(apa unde au fiert măruntaiele) .Umplem matele (alea groase de la porc), legam la capete  (pentru ai putea unda și tine la fum) si ii undam(se pun în apă fierbinte la fiert la foc mic cam 10 minute) 

 Ii lasam la scurs de pe o zi pe alta,apoi se pun  la fum.

După ce s-au afumat sunt buni cu sarmale, ciorba de fasole sau mâncați simpli. 







Poftă bună! 



Comentarii

Trimiteți un comentariu

FACEBOOK RECOMANDARI