Chiftele din soia de post

 Iata o reteta de post, foarte buna pentru  chiftelute.Se pot servi cu la cartofi(prajiti, natur, rantaliti); merg si cu paste... cu mazare, ... si sos.

Sunt foarte bune,perfecte pentru neiubitori de carne.

In compozitie se paote adauga si un cartof. 




Ingrediente:

  • 100 g soia granule 
  • 1 1/2  linguri mustar
  • o lingura apa minerala
  • putin patrunjel
  • o ceapa taiata
  • 5 catei de usturoi pisati
  • o mana faina
  • 2 maini de pesmet
  • sare,piper si condimentele preferate
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare:
  1. Într-o oala se pune apa la fiert; cand apa da in clocot, se pune soia ,sare,piper și o 1 lingurita de vegeta si se lasa 15 minute la foc potrivit. Dupa ce s-a fiert, prin strecuratoare scurgi soia de apa.
  2. Se amesteca cu restul ingredientelor pana  e o compozitie omogena.La nevoie se mai adauga pesmet.

  3. Formezi  chiftelute cu mana  si le pui pe o farfurie intinsa .
  4. Iei o tigaie, pui ulei si lasi sa se incalzeasca uleiul; cand uleiul este fierbinte, pui chiftelutele si le lasi la prajit la foc potrivit (stai langa ele si cand prind culoare pe partea cu uleiul le intorci pe cealalta parte).
  5. Cand sunt gata, le asezi frumos pe o farfurie intinsa pe care ai pus un servetel, ca sa absoarba uleiul ramas pe ele.                                                                                                                                                               POFTA BUNA ! 


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI