Foi cu amoniac umplute cu dulceata

 Aceasta este una dintre prajiturile pregătite de bunicile sau mamele noastre la orice sărbătoare.

Este o reteta simpla, traditionala si de mare efect. 

Se poate foloti orice dulceata. 



Foi:
-500 grame faina( faina cat cuprinde)
-100 grame untura( 2 linguri cu varf)
-2 oua întregi 
8 linguri zahăr 
8 linguri lapte
o lingurița de amoniac 
un praf de sare 
vanile opțional 
Umplutură :400 grame dulceata
Decor :cocos


Foi :
Faina se amesteca cu untura pana obtinem o compozitie de consistenta unui nisip . Se adauga zaharul, ouale întregi, un praf de sare, vanilia si 7 linguri lapte. Amestecam bine. O lingurița de amoniac se stinge impreuna cu o lingura lapte si se pune peste compoziție. Obtinem un aluat omogen numai bun de intins.
Se coc 4 foi pe dosul tavi(sau in tava). Se inteapa inainte sa se bage in cuptor. Se coc pana se rosesc putin deasupra.
Se lasa la rece.
Foile reci le am stropit cu putin lapte si le am umplut cu dulceata. Optional se poate  pune cocos deasupra.
Se lasa cateva ore sa se inmoie. Preferabil o zi. Se servesc. Tava mea e de 30*20 cm.






Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI