O reteta simplă și accesibila. Reteta este pentru 4 foi de 35*25 cred ca are tava mea.
Eu am făcut foi și fără cacao din acest aluat și am pus aproximativ 650 grame faina.
Ingrediente:
2 oua
150 gr zahar
150 ml ulei
150 ml lapte
1 lingurita amoniac stinsa cu 1 lingura otet
un praf de sare
30 gr cacao
vanilie
600-620 gr faina
Se amesteca toate ingredientele în ordinea scrisa pana obținem un aluat omogen ca o plastilina.
Formam o bila și o împărțim în 4. Întindem fiecare bucata de aluat pe blatul infainat sau pe hârtie de copt.
Se pune pe dosul tavi tapetate cu haina sau hârtia de copt. Foaia se înțeapă.
Se coace la foc potrivit.
Procedam la fel pana se termina tot aluatul.
Se lasa la răcit și se umplu cu crema preferata. Eu le-am umplut cu budincă la rece amestecata cu frișcă bătută.
Eu am alterat foaie alba-crema - foaie cu cacao - crema-foaie alba-crema-foaie cu cacao și cremă ramasa.
Se lasa o zi la înmuiat apoi se taie.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu