Mușuroi de cârtița

Mușuroiul de cârtița este o prajitura cu UK blat de cacao, banane și o crema din frișcă și cremă de brânză si fulgi de ciocolata apoi acoperit cu blat și are forma de mușuroi. 



Ingredientele sunt foarte accesibile.

Ingrediente:

Blat:

-5 oua

- un praf sare

-150 g zahar

-40 g cacao

-40 ml ulei

-o lingurita praf de copt 

 - 150 g faina

Crema:

-200 ml  frișcă lichida

-500 g  crema de branza

-100 g zahar pudra

-50 g fulgi de ciocolata

-esenta de vanilie

-3 banane mari

Mod de preparare:

Blat:Batem ouale cu sare și zaharul pana își dublează volumul și nu se mai simt granulele de zahar. Adăugăm uleiul și amestecăm. Adăugăm apoi treptat faina cernuta împreună cu cacao și praful de copt. Tapetam o tava de 20 cm și turnăm blatul în forma. Se coace la foc potrivit pana trece testul cu scobitoare.

Se lasa la rece. Se ia o farfurie mai mica decât tava, o punem peste blat și decupa de jur în prijurul farfuriei. Scobim blatul dar mai lasam la baza.(Atentie nu se arunca blatul scos) Adăugăm bananele decojite și ne ocupam de crema

Pentru crema:Amestecam crema de brânză cu frișcă, vanilia și zaharul pudra pana obținem o crema ferma. Frișcă și cremă de brânză trebuie sa fie reci. Adăugăm fulgi de ciocolata și amestecăm cu spatula.

Turnăm crema peste blatul de tort.

Mărunțim în robotul de bucatarie restul de blat(sau îl fărâmițăm cu mâinile) pe care l-ai scos din centrul tortului. Se presară pe deasupra cremei puse pe musuroiul de cartita. (mai putem pune încă 50 grame de fulgi de ciocolata). 

Dăm prajitura la rece pentru cel puțin 2-3 ore, apoi servim.



Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI