Peste prăjit în faina de malai

 Incepem anul in forta cu o mancare tradițională,o mancare a copilăriei. Pestele in faina de malai este o reteta simpla si la mine in familie este foarte apreciat.

Merge perfect cu un sos de usturoi și cartofi.

Eu am avut pastrav eviscerat. L-am decongeltat, l-am sprlat bine, m-am asigurat ca nu mai are solzi. Cu un cutit bine ascutit scoatem sirea spinari. Taiem capul si putem taia si inotatoarele. 

Cantitatea de faina din aceasta difera. Cum ar spune bunica sau mama faina cat cuprinde. 

Pentru o varianta de post nu mai punem ouale. 

Sosul de usturoi se poate face cu un iaurt de caju in loc de smântână. 



Ingrediente :

Peste:

-1 kg pastrav (orice peste, file) 
-3-4 oua
-faina de malai
-faina alba
-sare și piper dupa gust

Sos de usturoi:
-2capatani de usturoi 
-sare dupa gust
-2 linguri ulei 
-5-6 linguri smântână sau iaurt  grecesc 
-optional maioneza (o lingura) 

Cartofi la cuptor :
-1 kg cartofi
sare, piper, paprika dupa gust 
-ierburi aromatice
-300 ml ulei
- aproximativ 400 ml apa 

Mod de preparare :
Portionam pestele in bucadi potrivite.
Batem ouale ca pentru omlete cu sare, piper. Condimentam pestele uscat cu sare, piper si ce ierburi aromatice dorim. 
Amestecam faina alba cu faina de malai, sare si piper. 
Trecem pestele prin oua apoi prin faina.
Pentru o crusta il mai trecem inca odata prin oua si faina. 
Se prăjește in ulei incins pe toate părțile. 
Se pune pe șervețele absorbante. 






Cartofi la cuptor :
Cartofi se curata de coaja, se spala. Se condimenteaza foarte bine. Se pune uleiul si-i amestecam bine. Se pun in tava unsa cu ulei. Punem apa si ii coacem la 180-200 grrde pana intra furculita cu usurinta in ei. 

Sos de usturoi :
Se curata usturoiul. Se zdrobeste cu furculita si sucitoarea(asa proceda bunica) sru il trecem printr-o presa de usturoi. Se pune uleiul si amestecam bine. Condimentam cu sare si adrugam smantana cata dorim. Se poate adăugasi o lingura de maioneza. 







 








Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI