Mod de preparare:
Desfaceți fiecare foaie de placinta și mototoliți pe rând in mana.
Puneti foile mototolite intr-o tava si lăsați-le la uscat peste noapte.
Într-un castron mare mixați bine ouăle împreună cu zaharul. Cand zaharul s-a topit adaugati si uleiul in doua transe si amestecati.
Rupeti in bucăți mici foile de placinta uscate.Adăugați-le treptat foile maruntite în compozițe. Amestecati cu o spatula compozitia pana se omogenizeaza.
Intr-o cratita puneți apa, sucul de portocale, zahărul și batonul de scorțișoara. Fierbeți pentru 6-8 minute la foc mediu, amestecând constant.
Scoateti prăjitura din cuptor si tăiați in felii potrivite.Răsturnați in tava siropul de portocale.
Acoperiti tava cu un tocator si lasati cateva ore sa se insiropeze prajitura.
Sursa de inspiratie a retetei este aici.
Comentarii
Trimiteți un comentariu