Portokalopita

Portokalopita este o placinta cu portocale de origine greceasca. Reteta este foarte simpla si usoara.


 Ingrediente:
-foi subtiri de plăcintă 500 g
-iaurt grecesc 600 g
-ouă 7 buc
-zahăr 200 g
ulei 200 ml
-sucul de la o portocala
-praf de copt 15 g
-stafide 200 g
-esenta de vanilie
-unt pentru uns tava
Sirop:
-apa 250 ml
-sucul de la 3 portocale
-zahăr 250 g
-baton de scorțișoară 1 buc
Decor:
-o portocala

Mod de preparare:

Desfaceți fiecare foaie de placinta și mototoliți pe rând in mana.

Puneti foile mototolite intr-o tava si lăsați-le la uscat peste noapte.

Într-un castron mare mixați bine  ouăle împreună cu zaharul. Cand zaharul s-a topit adaugati si uleiul in doua transe si amestecati.

Adăugați  iaurtul grecesc, esența de vanilie, praful de copt, sucul de la o portocala și continuați mixarea.Adaugati  sfatidele și amestecați cu o spatula.

Rupeti in bucăți mici foile de placinta uscate.Adăugați-le treptat foile maruntite în compozițe. Amestecati cu o spatula compozitia pana se omogenizeaza.

Ungeți bine cu unt o tava de cuptor de 35X24 cm.Rasturnati compozitia in tava și distribuiti-o uniform.
Decorati cu felii subțiri de portocala.Bagati tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 50-55 de minute.

Intr-o cratita puneți apa, sucul de  portocale,  zahărul și batonul de scorțișoara. Fierbeți pentru 6-8 minute la foc mediu, amestecând constant.

Scoateti prăjitura din cuptor si tăiați in felii potrivite.Răsturnați in tava siropul de portocale.

Acoperiti tava cu un tocator si lasati cateva ore sa se insiropeze prajitura.




Sursa de inspiratie a retetei este aici.

Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI