Prajitura Brothers

 Este o prajitura cu ciocolata, bine insiropata.

Am conceput aceasta prajitura pentru suriora mea care adora blaturile insiropate. 
Este o prajitura ușor de realizat. Se păstrează foarte bine o săptămână in frigider. 
Eu am folosit o tava de 30*20.Desigur ca se poae face si in tava de tort.


Ingrediente :
Blat:
-8 oua
-14 linguri zahar
-12 linguri faina
-un pliculet praf de copt
-3 linguri cacao
-3 linguri apa fierbinte
-3 linguri ulei
-un praf de sare

Crema:
-300 grame unt (82%grasime)
-3 linguri cacao
-3 linguri zahar pudra
-200 grame ciocolata topita
-400 ml frisca lichida indulcita

Sirop:
-350 grame zahar
-750 grame apa
-o lingurita esenta de rom
Optional glazura:
-150 g cicocolata
-100 ml frisca lichida
-50 grame unt
Mod de preparare:
Blat:
Separam ouăle. 
Amestecam galbenusurile cu uleiul până se obține o maioneză subțire. Se bat albușurile cu sarea si  zahărul până obținem o bezea tare. 
Amestecăm făina cu cacaua si praful de copt. 
Se amesteca gălbenușurile cu albușurile,apa (sa putem tine degetul in ea) si făina. 
Se pune in tavă și se coace la foc potrivit. 
Se lasă la rece si se taie în 2. 

Siropul:
Se caramelizează zaharul pana are o culoare rosiatica. Când devine caramelizat se stinge cu apa.
 Se pune cand e rece esență. 
Se însiropează fiecare blat. 
Crema:
Se spumeaza untul cu zaharul pana e ca o crema.Adaugam cacao si mai mixam.Adaugam ciocolata topita si racita.Mixam foarte bune.
Batem frisca lichida pana nu cade de pe paletele mixerului.
Amestecam cele 2 compoziti cu o spatula.
Asamblare:
Intre cele 2 foi se pune crema (2/3) si decoram cu restul de crema(1/3) dupa plac.
Evident se poate pune o glazura:Incalzim frisca pana ajunge la punctul de fierbere.
O luam de pe foc si adaugam ciocolata si untul.Lasam 2 minute apoi amestecam.
Putem face avaline sau forme cu crema.
Pofta buna



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI