Prajitura Dobos si Krantz

 Prajitura Dobos si Krantz este o prajitura ce am luat-o de pe grupul de prajituri Prajituri de casa cu Ioana Curt.,iar reteta apartine dnei Ioni Dana.



Este o prajitura foarte buna si de repetat.

Blat de nuca:

-5 albusuri

-  -6 linguri de zahar 

-un praf de sare

Se mixeaza foarte bine apoi se adauga:

  - 5 linguri nuca macinata

  -3 linguri faina 

-1/2 praf de copt

Se coace la foc potrivit.

Blat Dobos:

-3 oua

60 grame zahar 

-un praf de sare

Se mixeaza bine apoi se adauga 30 grame unt topit si 60 grame faina. Se pune in tava si se coace.

Crema:

Se mixeaza foarte bine 3 oua impreuna cu 200 grame zahar pudra pe baie de aburi pana se ingroasa bine. Apoi dam jos de pe foc si adaugam 200 grame ciocolata.

Separat mixam 300 grame unt la temperatura camerei.

Amestecam crema cu ciocolata  racita impreuna cu untul.

Fiecare blat rece se taie in 2 pentru a avea 4 poi unde punem crema.

Se poate decora cu krantz.

Pofta buna!

:









Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI