Prajitura Eli(Prăjitură cu scorțișoară)

 Este o prajitura perfecta pentru iubitori de scorțișoară. Merge de minune cu cafea de dimineață.

Ness-ul din crema se poate înlocui cu Inka.


 
Ingrediente (16 portii) 
Blat :
-6 ouă 
-6 linguri de zahăr 
-5 linguri făină 
-1 lingură cacao 
-o linguriță de scorțișoară 
-2 plicuri de zahar vanilat 
-un praf de sare 
-1 pliculet praf de copt 
Crema:
-3 ouă 
-2 linguri de făină 
-3 linguri de ness sau Inka
-un pliculet de zahăr vanilat 
-200 grame zahăr pudră 
-100 mililitri lapte
-200 grame unt 
-o lingura si jumătate de scorțișoară 
Sirop:
                  -o jumatate canita de zahăr 
-o canita de zahar
o lingura ness
-o lingură de scorțișoară 
Mod de preparare :
Blat:Se separa ouale. Albușurile se bat spuma cu sarea,un pliculet de zahar vanilinant si zaharul pana obtinem o bezea tare. Gălbenușurile se amesteca cu restul de zahar.
Se amesteca cele 2 compozitii. Se adauga cacao, praful de copt, scorțișoara si faina cernute împreună . Se pune in tava (30*20 cm) tapetată cu hartie de copt. Se coace in cuptor la 180 grade Celsius pana trece testul scobitori.
Se lasa la rece. 
Crema:Se bat ouăle cu zaharul vanilat, laptele, ness-ul, scorțișoara și făina pe baie de aburi pana obtinem consistenta unei smântâni grose. Se lasa la rece. Spumăm untul cu zaharul pudra. Cand e rece crema se amesteca treptat cu untul. 
Sirop :Caramelizam zaharul pana are o culoare aramie. Se stinge cu apa si se lasa sa fiarba pana s-a dizolvat tot zaharul. Se ia de pe foc. Se pune scorțișoara și ness-ul,amestecam.
Asamblare:Taiem blatul rece in 2.Insiropam fiecare foaie. Se pune crema. Se da la rece minim 3 ore. Se porționează. 


Pofta bună! 



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI