Este o prajitura perfecta pentru iubitori de scorțișoară. Merge de minune cu cafea de dimineață.
Ness-ul din crema se poate înlocui cu Inka.
Ingrediente (16 portii)
Blat :
-6 ouă
-6 linguri de zahăr
-5 linguri făină
-1 lingură cacao
-o linguriță de scorțișoară
-2 plicuri de zahar vanilat
-un praf de sare
-1 pliculet praf de copt
Crema:
-3 ouă
-2 linguri de făină
-3 linguri de ness sau Inka
-un pliculet de zahăr vanilat
-200 grame zahăr pudră
-100 mililitri lapte
-200 grame unt
-o lingura si jumătate de scorțișoară
Sirop:
-o jumatate canita de zahăr
-o canita de zahar
o lingura ness
-o lingură de scorțișoară
Mod de preparare :
Blat:Se separa ouale. Albușurile se bat spuma cu sarea,un pliculet de zahar vanilinant si zaharul pana obtinem o bezea tare. Gălbenușurile se amesteca cu restul de zahar.
Se amesteca cele 2 compozitii. Se adauga cacao, praful de copt, scorțișoara si faina cernute împreună . Se pune in tava (30*20 cm) tapetată cu hartie de copt. Se coace in cuptor la 180 grade Celsius pana trece testul scobitori.
Se lasa la rece.
Crema:Se bat ouăle cu zaharul vanilat, laptele, ness-ul, scorțișoara și făina pe baie de aburi pana obtinem consistenta unei smântâni grose. Se lasa la rece. Spumăm untul cu zaharul pudra. Cand e rece crema se amesteca treptat cu untul.
Sirop :Caramelizam zaharul pana are o culoare aramie. Se stinge cu apa si se lasa sa fiarba pana s-a dizolvat tot zaharul. Se ia de pe foc. Se pune scorțișoara și ness-ul,amestecam.
Pofta bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu