Este o prajitura pentru iubitori de ciocolata.
Se prepara foarte simplu.
Foi :
-1 ou
-150 grame zahar
-50 grame unt sau margarina
-8 linguri lapte
-un praf de copt
-un praf de sare
-400 grame faina
Crema:
-500 ml lapte
-4 linguri faina
-200 grame de zahar
-100 grame ciocolata cu lapte sau ciocolata amăruie
-250 grame unt sau margarina
Glazura:
-100 grame ciocolata cu lapte sau amaruie
-3 linguri ulei
Mod de preparare :
Pentru foi: se amestica toate ingredientele inafara de faina. Se pun intr-o cratita. Se pune cratita pe foc si se amesteca. Se lasa până da un clocot.
Se ia de pe foc si adaugam faina. Amestecam pana e un aluat. Se împarte în 3 parti. Se frc 3 foi care se coc pe dosul tăvi (30*20 cm) tapetata cu hârtie de copt sau in tava tapetata. Atenție!!!! Aluatul se tine la cald pana frcem torte foile. Foile se coc pana sunt rosite pe margini.
Pentru crema: Faina se amesteca cu zaharul si 100 ml lapte. Restul de lapte se pune pe foc, se lasa sa de-a un clocot. Se amesteca cele 2 copiziti. Se lasa pe foc pana are consistenta unei budinci. Te ia de pe foc si se pune ciocolata rupta in bucati. Se amesteca prna e topita ciocolata. Se lasă la rece. Frecam untul spuma.Adaugam treptat peste unt crema rece.
Se umplu foile coapte si răcite.
Pentru glazura:Topim ciocolata împreună cu uleiul pe baie de aburi. Se pune peste prăjitura.
Optional se presara nuca de cocos sau bombonele colorate.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu