Tort cu nuca,ciocolata si frisca

  •  Este un tort perfect pentru iubitori de nuca si ciocolata.
  • Se pastreaza foarte bine o saptamana in frigider
  • Se pot folosi albusurile ramase de la maioneza sau cozonac.
  • Reteta este pentru tava mare de 28 cm.
  • Potrivit pentru orice ocazie.
  • Pare o reteta complicata dar daca o faceti pas cu pas e chiar simpla,insa gustul e divin. 


  • Reteta este proprie.



Ingrediente :
Blat:
-7 albusuri
-10 oua
-14 linguri zahar
-200 grame nuca macinata
-faina cat cuprinde(14 linguri aproximativ)
1 praf de copt
un praf de sare
un plic zahar vanilat
Crema:
-3 oua
-2 plicuri zahar vanilat
-o jumatate de ciocolata amaruie
-o cana zahar(250 ml cana)
-150 ml lapte
2-3 linguri cacao
-o margarina+50 g unt sau 300 g unt
Sirop:
-o canita zahăr 
-o cana apa
-esenta preferata
Frisca:
-o jumatate de litru frisca indulcita
-un intaritor de frisca
Glazura: o ciocolata amaruie
Decor:biscuiti oreo,bombonele colorate,nuca ce vrem

Mod de preparare;
Blat:Se separa ouale.Se bat albusurile spuma cu sarea si jumate din zahar pana e o bezea.Galbenusurile se bat cu restul de zahar pana e o crema deschisa la culoare si s-a topit zaharul.Se amesteca cele doua compoziti.Se pune nuca,amestecam.Adaugam praful de copt,amesteam.La final adaugam faina pana avem un blat de chec.
Se pune in tava de 28 cm.Se coace la foc potrivit pana trece testul scobitori.Se lasa la rece.
Se taie in 3 .
Crema:Se fierb pe aburi toate ingredientele(fara unt).Se lasa la rece cand avem consistenta unei smantani mai groase.Se lasa la rece. Se adauga treptat untul .Se amesteca bine.
Siropul:Topim zaharul pe foc.Cand e topit adaugam apa si lasam sa fiarba pana e dizolvat tot zaharul.Lasam la rece .Cand s-a racit adaugam esenta.
Batem frisca aproape pana nu cade din bol.Adaugam intaritorul si mixam pana nu cade din bol.
Asamblare:
Insiropam fiecare foaie.Ultima foaie o glazuram cu ciocolata topita si o decoram cu ce vrem.
foaie-crema-frisca-foaie-crema-frisca-foaia decorata.Se lasa la rece cateva ore apoi se poate servi.
Pofta buna!
Pentru mai multe retete va astept in grupul de facebook Ready?Cucinare..


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI