Tort Pax

 Azi in zi de sarbatoare  am pregatit acest tort minunat.
Este un tort simplu,gustos si foarte apreciat la mine in familie.
Vreau sa i multumesc unei prietene pentru aceasta reteta.


Blat:(24 cm)

-6 oua
-185 grame zahar
-1 praf de sare
-35 grame cacao
-150 grame faina
-un praf de copt

Crema:
-3 oua
-3 linguri cacao
-200 grame zahar
-2 pachete de unt
-esenta de rom
-esenta de vanilie
-2 plicuri de zahar vanilinant

Glazura:
-200 grame ciocolata
-3 linguri ulei
Sirop:
-3 linguri zahar
-2 cani de apa
-esenta de rom

Decor:
-200 ml frisca
-un intaritor de frisca
-15 grame de cacao 

Mod de preparare:
Blat:
    Separam ouăle. Amestecam galbenusurile cu un tel . 
Se bat albușurile cu sarea si  zahărul  până obținem o bezea tare. 
Amestecăm făina cu cacaua si praful de copt. 
Se amesteca gălbenușurile cu albușurile si făina. 
Se pune in tavă și se coace la foc potrivit(180 grade) pana trece testul scobitorii.
Se lasă la rece si se taie în 3. 
Siropul:
Se caramelizează zaharul  . Când devine caramelizat se stinge cu apă. Se pune cand e rece esență. Se însiropează fiecare blat. 
Crema:
     Se fierb pe baie de aburi aproximativ 15 minute ouale impreuna cu zaharul si cacao.Se lasa la rece.
Se adauga esentele si plicurile de zahar si amestecam.
Spumam untul  la temperatura camerei.Se amesteca cele 2 compozitii.
Se imparte in 2.
Glazura:
Topim ciocolata rupta bucati impreuna cu uleiul pe baie de aburi.
Decor:
     Batem frisca un minut apoi adaugam restul  ingredientelor si o batem in continuare pana nu mai cade din bol daca il rasturnam.
Montaj:Blat insirpoat-crema-blat insiropat-crema-blat insiropat-glazura.
Lasam sa se intareasca glazura apoi il decoram dupa preferinta cu frisca.


        Pofta buna!

Comentarii

  1. Văd că blogul dvs este la începuturi. Felicitări și succes pe mai departe!
    Ps- mi-ar fi plăcut să văd și o fotografie în secțiunea tortului. Pozele poate ar reda mai bine preparatul dacă ați insista puțin la realizarea lor. În rest, wow!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc mult. Pe pagina
    Ready? Cucinare am o poza cu o sectiune. O sa încerc sa fac mai multe poze data viitoare în timpul preparării.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

FACEBOOK RECOMANDARI