Prima prajitura pregătita din acest an sunt briosele cu caco.
Este o reteta simpla.
Se obtin briose pufoase. Sunt perfecte pentru iubitori de briose.
Se pot decora cu frisca, frisca amestecata cu ciocolata topita sau servi simple cu o cana de lapte la gustare sau de dimineață.
Ingrediente pentru 18 briose:
4 ouă
200 gr zahăr
150 ml ulei
100 ml lapte
50 gr cacao
250 gr făină
1 plic praf de copt
2 plicuri zahăr vanilat
un praf sare
Mod de preparare
Se mixeaza bine ouale cu sarea, zaharul și zaharul vanilat.
200 gr zahăr
150 ml ulei
100 ml lapte
50 gr cacao
250 gr făină
1 plic praf de copt
2 plicuri zahăr vanilat
un praf sare
Mod de preparare
Se mixeaza bine ouale cu sarea, zaharul și zaharul vanilat.
Cand nu se mai simt granule de zahar se adauga treptat uleiul apoi laptele. Mixam pana devine o crema pufoasa.
Se adauga faina cernuta împreună cu praful de copt si cacaoa si se amesteca bine.
Se adauga faina cernuta împreună cu praful de copt si cacaoa si se amesteca bine.
Se pune aluatul in frigider minim o ora.
Dupa ce a trecut o ora se pregateste tava pentru briose cu hartie in fiecare forma si se toarna cate 2 linguri din compozitie.
Se preîncălzește cuptorul la 250 grade. Dupa se reduce la 210 grade si se pune tava de briose. Se coc 13-15 minute. La cuptorul cu gaz :aprindem cuptorul pe treapta 7 si le coacem la treapta 5.
La final se face testul cu scobitoarea, se scot din tavă.
Se preîncălzește cuptorul la 250 grade. Dupa se reduce la 210 grade si se pune tava de briose. Se coc 13-15 minute. La cuptorul cu gaz :aprindem cuptorul pe treapta 7 si le coacem la treapta 5.
La final se face testul cu scobitoarea, se scot din tavă.
Pofta buna!
O sa va las si o poza cu briosele decorate cu frisca sau bomboanele.
Comentarii
Trimiteți un comentariu