Friptura de porc la tavă se face ușor, fără tehnici speciale de gătire, cu efort foarte mic de pregătire, având în vedere faptul ca3 asezonăm carnea, o punem în tavă și apoi o punem să se coacă . Ce poate fi mai simplu?
Pe lângă ceafă am pus și jumătate de kilogram de cârnați afumați.
Se poate consuma cu garnitura preferată sau cu ketchup și muștar.
Ingrediente :
-1 kg ceafă de porc
-sare dupa gust(eu am pus o linguriță)
-piper dupa gust(eu am pus o linguriță)
-optional vegeta
-100-150 ml apa dar daca nu mănâncă și copii puneți si vin 100 ml
-ulei sau untura de porc 2 linguri
Mod de preparare :(2tavi)
Condimentăm bucățile de ceafă cu sare, piper și vegeta. O acoperim cu folie si o lăsăm minim o ora.
Ungem tava cu ulei sau untura solida.
Punem bucățile de carne. Punem apa.
Eu am pus în tava de la aragaz și o tava de 35*25cm.Daca avem carnati îl punem în tavă.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade 45-50 de minute. Scoatem tavile din cuptor si le inversa la jumătate timpului. Între timp înturnam bucățile de cefa.
Se lasa in cuptor până e evaporata aproape toata apa.
Pofta bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu