Gogoși cu paharul

 Gogoși pufoase de casă, decupate cu paharul. Rețeta bunicii, adorată în copilărie.

Este o reteta simplă și accesibila. 


Ingrediente :



Aluat :
-500 grame făină 
-o linguriță drojdie uscata sau 25 grame drojdie proaspătă 
-o cană de lapte călduț (250 ml) 
-100 ml ulei
-un praf de sare
-un pliculeț de zahar vanilanant
-o jumatate de cana zahar(125 grame) 
-ulei pentru prăjit
-făină pentru intins aluatul 
Servit:
-zahăr pudră 
-smântână 
-dulceata 
-ciocolată topită sau Nutella
Mod de preparare :
Amestecam 125 ml lapte cu drojdia si o linguriță de zahăr. Lasam la activat. 
Amestecam faina cu amebele tipuri de zahar, facem o gropită în mijloc și adaugam lapte, drojdia activată si jumătate din ulei. Frământam bine. 
Adaugam sarea si restul de ulei si frământam pana obtinem un aluat omogen si nu se mai lipeste de maini. 


Se lasa la dospit pana isi dublează volumul acoperit cu un prosop,la loc călduț. 
Aluatul dospit. 

Se rupe o bucată de aluat și se întinde  foaie pe blatul înfăinat. 
Apoi se decupeaza cu paharul. 
Procedăm la fel cu tot aluatul pana îl terminam de întins. 





Se prajesc în ulei încins pe toate părțile. 
Se pudreaza cu zahăr pudra sau se servesc cu smântână și dulceață sau Nutella. 
Poftă bună! 




Rețeta încercata de cititori 

Cristina Botorea 




Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI