Orez cu carne de porc

Astazi va arat cum se gateste orezul la mine in familie. 

Este perfect pentru felul doi sau o cina. 

Ingredientele sunt accesibile si mereu in cămara noastră. 



Ingrediente:

1 kg muschii de porc

300 ml ulei

2 cepe

3 morcovi

un pastarnac

sare si piper dupa gust

3 lg pasta ardei

o cana bulion

apa cat sa acopere carnea

Orez:

6 cani apa

2 cani orez

sare si piper dupa gust

Punem apa pentru orez la fiert. Cand fierbe adăugam sare si orezul. Lasam sa fiarbă la foc mic, amestecam.

Intre timp, incingem uleiul si prajim carnea taiata pe ambele partii foarte bine.

Radem morcovii si pastarnacul curatati si spalati pe razatoarea mica.

Ceapa o tocam marunt.

Peste carnea prajita adaugam ceapa si o prajim pana e sticloasa. Adaugam morcovii si pastarnacul si prajim totul foarte bine. Adăugăm apr panr e acoperita tortr carnea. Condimentam si fierbem bine. Cand a scazut apa, punem bulionul si mai fierbem.

Orezul fiert se amesteca cu sosul obtinut. Il lasam in oala acoperita cu capac.

Se serveste cu carnea, muraturi sau salata.

Poftă bună! 



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI