Pizza țărănească

 Astăzi vreau să va povestesc despre o mancare a copilăriei. Este nelipsita cand coacem pâine. Este ieftină, simplă si accesibilă.



Ingrediente 

Aluat:

-500 grame făină
-300ml apă călduță
-o lingurita de drojdie uscata
-o jumatate de lingurita zahăr 
-un praf de sare
-2 linguri de ulei
Topping:
-4 oua
- 200 grame slănină 
-150-200 grame brânză
Mod de preparare :
Amestecam 100 ml apă călduță cu drojdia si zaharul si lasam 15 minute sa se activeaze. 
În făina cernută în prealabil pune restul de   apă, drojdia si uleiul.
Framantam  pana avem un aluat omogensi se desprinde de mana.
Lasam la dospit la loc caldut. 
Cand a dospit se întinge o foaie in tava unsa cu ulei. Punem putina branza, peste slanina.
Turnam ouăle batute si restul de branza.
Se coace la foc potrivit.
Pofta bună!




Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI