Prajitura Tăvălită cu ciocolata alba

 O reteta puțin diferita de reteta clasică de prajitura Tăvălită.

Am avut câteva cuburi de ciocolată alba și cocos prin cămară asa ca am făcut o prajitura simplă și de efect iarna.

Rețeta este foarte simplă si cu ingrediente la indemana.

Pozele sunt de la Revelionul din 2019.


Ingrediente:

Blat:

-3 oua mari(4 mai mici)

-12 linguri de zahar

-12 linguri de lapte

-12 linguri de ulei

-un praf de sare

-un praf de copt sau o lingurita de bicarbonat stins cu o lg oțet 

-făină cat cuprinde

Glazura:

-200 grame ciocolata alba

-250 ml lapte sau frișcă lichidă

Decor:

-nuca de cocos.

Mod de preparare:

Se bat ouăle cu zaharul și sarea pana s-a dizolvat zaharul, se adaugă laptele și uleiul amestecând. La final se pune bicarbonatul stin și făină pana obținem un aluat ca de chec.

Se coace în tava tapetata cu hârtie de copt.se lasa sa se răcească.

Cand este rece se taie în patrate, dreptunghiuri sau romburi.

Fiecare cubuleț se trece prin glazura și apoi prin cocos.

Pentru glazura topim ciocolata cu laptele pe baie de aburi.






Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI